Scleroza multiplă

Ne angajăm să promovăm înțelegerea clinică a activității și progresiei bolii pentru milioanele de oameni care trăiesc cu scleroză multiplă (SM) din întreaga lume.

SM este o boală progresivă. În timp ce SM poate avea manifestări diferite pentru fiecare persoană, biologia sa de bază este similară pentru toată lumea. Indiferent cu ce formă de SM este diagnosticată o persoană, progresia bolii este prezentă de la început.

SM este o boală mediată imun a sistemului nervos central și principala cauză a dizabilităților netraumatice la adulții tineri, şi care afectează persoanele aflate în floarea vârstei. Progresia bolii a fost odată asociată doar cu forma secundar progresivă și primar progresivă a Sclerozei Multiple, dar acum este recunoscută drept forma recidivantă remitentă de SM, chiar dacă o persoană nu se confruntă cu recăderi.

SM și progresia bolii pot fi un subiect complicat de înțeles. Pe măsură ce obținem o înțelegere mai profundă a progresiei bolii și a diferitelor moduri în care SM se poate prezenta în organism, știm că este o boală care poate fi gestionată și ar trebui tratată cât mai devreme posibil.

Cercetările noastre în curs continuă să adâncească înțelegerea progresiei bolii în SM și a mecanismelor Sistemului Nervos Central.

Există o relație simbiotică între înțelegerea SM și instrumentele noastre pentru măsurarea acesteia – o mai bună înțelegere duce la instrumente mai bune, iar instrumentele mai bune conduc la o mai bună înțelegere. Învățăm pe măsură ce avansăm, atât în ​​știință, cât și în măsurarea bolii și a impactului acesteia. La Roche ne angajăm să avansăm pe ambele direcţii.

Mai multe informații utile

Impactul socio-economic al Sclerozei multiple în RomâniaDespre Scleroza multiplăProgresia bolii în Scleroza multiplă

Mai multe afecțiuni neurologice

Mai multe arii in focus

Vezi toate ariile in focus
ContactWorldwidelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeDespre RocheSoluţii farmaceuticeCariereMediaNoutăţiPolitica de confidentialitateDeclaratie privind aspectele juridicePolitică de utillizare cookie-uriTermeni şi condiţii pentru achiziţii