Atrofia musculară spinală

Colaborăm cu persoane care trăiesc cu atrofie musculară spinală (SMA) și asociații de pacienți pentru a explora mai multe abordări de tratament care pot ajuta la îmbunătățirea calității vieții pacienţilor.

Atrofia musculară spinală (AMS) este o boală genetică, progresivă, în care se produce degenerarea şi moartea celulelor nervoase motorii din măduva spinării, rezultatul fiind atrofia treptată a muşchilor.AMS afectează aproximativ 1 din 10.000 naşteri vii la nivel mondial, fiind cea mai întâlnită cauză genetică de deces în rândul sugarilor. Boala este cauzată de o mutaţie/deleţie la nivelul genei SMN1, ceea ce conduce la niveluri scăzute ale proteinei de supravieţuire a neuronilor motori (SMN). Această proteină se regăseşte în întreg organismul şi are un rol vital în funcţionarea sistemului nervos.

Pacienţii cu AMS au dificultăţi în funcţionarea optimă a unor funcţii vitale, precum respiraţia, ceea ce impune nevoia de ventilaţie asistată, iar pe măsură ce tonusul muscular scade, unele persoane dezvolta probleme musculo-scheletale precum scolioză.

Am fost inspirați de comunitatea AMS de-a lungul istoriei noastre de zece ani de cercetare și investigare în această maladie. Lucrând împreună, ne străduim să înțelegem mai bine mecanismele și știința din spatele bolii.

Mai multe informații utile

Despre Atrofia musculară spinală

Povești ale comunității AMS

Mai multe afecțiuni neurologice

Mai multe arii in focus

Vezi toate ariile in focus
ContactWorldwidelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeDespre RocheSoluţii farmaceuticeCariereMediaNoutăţiPolitica de confidentialitateDeclaratie privind aspectele juridicePolitică de utillizare cookie-uriTermeni şi condiţii pentru achiziţii