Neurologie

Potrivit specialistilor, exista peste 600 de tipuri de afectiuni neurologice . Printre cele mai frecvente sunt scleroza multipla, boala Parkinson, boala Alzheimer, epilepsia, migrena, tumorile craniene si multe altele.[1] Estimarile arata ca circa 700 de milioane de oameni la nivel mondial – mai mult de 1 din 10 oameni – sufera de o forma de boala neurologica.

Maladiile care afecteaza creierul si linteractiunile acestuia cu corpul au un impact deosebit asupra calitatii vietii pacientilor. Majoritatea acestor boli sunt degenerative,  duc ireversibil la invaliditate permanenta si de multe ori la deces. Costul financiar si uman al bolilor neurologice pentru pacienti, familii, apartinatori si societate este imens.

Pana in prezent, descoperirea de noi terapii pentru persoanele care sufera de afectiuni neurologice a fost o provocare continua, marcate de multe esecuri. Cu toate acestea, exista motive de optimism. Cu fiecare zi, intelegem mai bine genomul uman, apar noi progese in imagistica, iar datele din  studii clinice ii ajuta pe cercetatori sa cunoasca din ce in ce mai bine procesele deosebit de complexe care se desfasoara la nivel neuronal, care sunt legaturile dintre componentele sistemului nervos si ce se intampla cand acestea nu functioneaza.

Creierul uman ramane cel mai complex organ si multe aspecte legate de functionarea acestuia raman inca nedescoperite. Fiecare pas inainte ne apropie insa de obiectivul nostru: sa ajutam oamenii ce sufera de afectiuni neurologice sa duca o viata mai buna, ialaturi de cei dragi.

Referințe

  1. U.S. National Institutes of Health's Web site for patients and their families and friends. Produced by the National Library of Medicine, https://medlineplus.gov/neurologicdiseases.html

Bolile neurologice sunt afectiuni ale sistemul nervos. Acesta este alcatuit din creier, maduva spinarii si nervi. Atunci cand unul dintre componentele sistemului nervos nu mai functioneaza cum trebuie, pot aparea tulburari de vedere, de vorbire, motorii sau cognitive. De asemenea, memoria si simturile pot fi afectate de bolile neurologice.

Afectiuni neurologice in detaliu

Mai multe noutati

Vezi toate noutatile

Mai multe arii in focus

Vezi toate ariile in focus

please be aware that you are leaving this website.