Limfomul

Ne propunem să transformăm standardele de îngrijire pentru fiecare pacient cu limfom prin dezvoltarea de terapii care îi pot ajuta să obțină răspunsuri de lungă durată cu impact minim asupra vieții lor de zi cu zi.

Limfomul este un tip de cancer de sânge care afectează limfocitele, un tip de globule albe esențiale pentru capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. Cel mai frecvent tip de limfom, găsit la 4 din 5 pacienți este limfomul non-Hodgkin (NHL), care poate fi clasificat în continuare în subtipuri de boală cu creștere agresivă (rapidă) și indolentă (lent).

Cu mai multe subtipuri, tratamentul și prognosticul limfomului variază foarte mult. „Recidivă” este, din păcate, un termen binecunoscut pentru persoanele cu limfom, iar cu fiecare recidivă prognosticul lor se înrăutățește. Pacienții trăiesc adesea cu teama ca malignitatea lor să revină, ceea ce are un impact emoțional și psihologic semnificativ – nu doar asupra lor – ci și asupra familiilor și prietenilor lor.

Medicamentele Roche au contribuit la îmbunătățirea rezultatelor pacienților și la progresul tratamentului limfoamelor, unele dintre soluţiile terapeutice ale Roche fiind considerate drept standard de îngrijire. Cu toate acestea, există încă progrese de făcut pentru a ajuta cât mai mulți pacienți să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Două dintre domeniile noastre cheie de interes sunt limfomul difuz cu celule B mari (DLBCL) și limfomul folicular (FL). În DLBCL, ne propunem să creștem probabilitatea unui răspuns de durată pentru persoanele nou diagnosticate cu această boală și să oferim tratamente care atenuează posibilitatea de recidivă. Pentru FL, scopul nostru este să ajutăm pacienții să obțină remisiuni de lungă durată, chiar și după mai multe linii de terapie și să minimizăm impactul pe care tratamentul îl are asupra vieții lor de zi cu zi.

Pentru a realiza acest lucru, lucrăm în parteneriat cu comunitatea celor afectaţi de limfom pentru a redefini standardele de tratament. Pe lângă noi terapii de ultimă generaţie, căutăm soluții dincolo de medicamente, cum ar fi sprijinirea accesului pe scară largă la tratamente, astfel încât să putem ajuta cât mai mulți oameni cu limfom să primească cea mai bună îngrijire posibilă.

Mai multe informații utile

Ce este Limfomul?

Mai multe afecțiuni hematologice

Mai multe arii in focus

Vezi toate ariile in focus
ContactWorldwidelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeDespre RocheSoluţii farmaceuticeCariereMediaNoutăţiPolitica de confidentialitateDeclaratie privind aspectele juridicePolitică de utillizare cookie-uriTermeni şi condiţii pentru achiziţii