Cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar este o boală complexă, dar cercetările în curs de desfășurare, studiile clinice avansate și medicamentele ce se află în curs de dezvoltare vor continua să descopere răspunsuri care salvează și îmbunătățesc vieți.

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai comune și mortale forme de cancer. Singur, este responsabil pentru mai multe decese decât cancerul de sân, colorectal și prostată combinat. Rămâne o provocare semnificativă, atât în ​​mediul clinic, cât și în cel al cercetării.

Și în timp ce imunoterapia oncologică - o opțiune de tratament nouă și inovatoare - și tratamentele existente oferă speranță pacienților, mai mult de două treimi din toți pacienții cu cancer pulmonar sunt diagnosticați într-un stadiu avansat, când tumorile s-au răspândit în alte părți ale corpului. Chiar și cu intervenții chirurgicale, radioterapie și chimioterapie, ratele de supraviețuire a cancerului pulmonar sunt printre cele mai scăzute dintre toate tipurile de cancer. În prezent însă, am intrat într-o eră a speranței. Înțelegerea noastră despre cancerul pulmonar continuă să crească, oferindu-ne o idee mult mai clară despre ce se întâmplă în celulele canceroase pulmonare, modul în care sistemul imunitar controlează cancerele pulmonare și cum putem acționa pe baza acestor noi cunoștințe.


Cheia combaterii cancerului constă în înțelegerea modului în care funcționează. Similar cu toate tipurile de cancer, diagnosticarea precoce prezintă cele mai bune șanse de supraviețuire. Din păcate, cancerul pulmonar rămâne adesea nediagnosticat până nu este prea târziu.

Din acest motiv, o componentă esenţială a strategiei noastre împotriva cancerului pulmonar este explorarea modului în care instrumentele de diagnostic - biopsie din ţesut, biopsie lichidă, imunoanaliză și tehnologii imagistice - se pot completa reciproc și pot oferi pacienților cele mai bune soluții în fiecare etapă.

Mai mult, la baza progreselor noastre semnificative se află accentul pe înțelegerea geneticii și a căilor bolilor care se află în spatele cancerului. Testarea genomică și diagnosticarea avansată pot identifica mutațiile la pacienți pentru a prezice cea mai bună terapie, cu cele mai bune rezultate posibile, oferind în cele din urmă medicilor și altor profesioniști din domeniul sănătății capacitatea de a oferi cu adevăratDeși nicio intervenție nu poate vindeca cancerul – și mai sunt multe de făcut – noile posibilități apărute datorită avansului ştiinţei pot schimba perspectivele și prognozele pentru acest tip de cancer dificil de tratat.

Mai multe tipuri de cancer

ContactWorldwidelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeDespre RocheSoluţii farmaceuticeCariereMediaNoutăţiPolitica de confidentialitateDeclaratie privind aspectele juridicePolitică de utillizare cookie-uriTermeni şi condiţii pentru achiziţii