Medicina personalizata
Este regretabil ca in prezent medicamentele nu sunt atat de eficace pe cat ar putea fi pentru aproximativ 50% dintre pacienti, si in anumite indicatii rata de succes este chiar mai mica. Acesta este motivul pentru care Roche este un promotor consecvent al conceptului de medicina personalizata.
Severin Schwan
CEO Roche

Medicina personalizata - adaptarea tratamentelor la specificul pacientilor

Pacienti cu acelasi diagnostic clinic pot raspunde diferit aceluiasi tratament. Pentru unii pacienti tratamentul se poate dovedi eficace, pe cand in cazul altora pot aparea efecte adverse sau nu se obtine beneficiul clinic dorit. Acest fenomen se datoreaza, in multe cazuri, diferentelor genetice intre pacienti.

Tratamentele adaptate diferitelor populatii de pacienti au avantaje medicale si economice si, prin urmare, nu sunt importante numai pentru medici si pacienti, ci sunt salutate si de catre autoritatile de reglementare si asiguratori. In plus, selectia cat mai precoce a pacientilor cu probabilitatea cea mai mare de a raspunde la un nou tratament creste rata de succes in dezvoltarea noilor medicamente si scade costurile legate de dezvoltare.

Combinand punctele forte ale Diviziei de Farmaceutice si ale celei de Diagnostice, cu expertiza dovedita in biologie moleculara, Roche este unic pozitionat pentru a-si urma strategia de a transforma medicina personalizata in realitate. Datorita unei stranse colaborari intre cele doua divizii, in toate domeniile, Roche este angajat in dezvoltarea sistematica a conceptului de “medicina personalizata”. Acest concept devine realitate pentru tot mai multe dintre proiectele noastre de dezvoltare.

Roche - pionier in medicina personalizata

Medicina personalizata presupune cunoasterea si utilizarea unor noi mecanisme la nivel molecular si a unor teste de diagnostic ce permit adaptarea mai buna a tratamentelor si un management mai eficient al bolilor. Roche isi propune sa ofere medicamente cat mai bine adaptate specificului pacientilor. Deoarece Roche este unul dintre liderii sectorului farmaceutic si beneficiaza de avantajele aduse de sinergia dintre cele doua divizii ale ale, nici o alta companie nu este mai bine pozitionata in acest demers.

Medicina personalizata este parte a strategiei Roche si ne permitem sa dezvoltam solutii, produse si servicii diferentiate clinic pentru probleme medicale ce nu si-au gasit inca rezolvarea, cum ar fi cancerul si bolile infectioase.

Prin integrarea activitatilor de cercetare in domeniul farmaceutic cu testele de diagnosticare si biomarkerii, in toate etapele procesului de cercetare si dezvoltare a medicamentelor si intregul ciclu de viata al acestora, medicina personalizata, prin abordarile ei ne ajuta sa:

  • Intelegem mai bine complexitatea bolilor

  • Imbunatatim calitatea si eficacitatea rezultatelor inca din fazele de cercetare si dezvoltare a produselor

  • Putem oferi tratamente mai bune, mai sigure si mai eficace.

Roche – companie ce este unul dintre liderii mondiali in domeniul farmaceuticelor si al diagnosticelor – are o pozitionare unica in domeniul medicinei personalizate si detine resursele necesare pentru a transforma medicina personalizata in realitate. Obiectivul nostru principal este sa oferim medicilor si pacientilor solutii medicale ce pot reprezinta optiuni noi si inovative diagnostic si tratament.

Exploatarea vastului potential al stiintei moderne

Medicina personalizata are potentialul enorm de a face ingrijirile de sanatate mai bune, mai sigure si mai eficace. Desi potentialul complet al medicinei personalizate nu este inca realizat, exista deja in practica medicala o serie de abordari care demonstreaza schimbarea de paradigma si trecerea treptata de la o abordare generalizata („un medicament se potriveste tuturor pacientilor”)  la tratamente tintite, personalizate si terapii ghidate de raspuns.

Pentru a ramane competitiv in viitor, in ciuda unui mediu global dificil in domeniul farmaceutic, Roche a dezvoltat o strategie bazata pe inovatie si descoperiri stiintifice remarcabile. Avem incredere in vastul potentialul al stiintei moderne pentru dezvoltarea de terapii si teste de diagnostic care vor reduce suferinta pacientilor si vor ajuta oamenii sa traiasca mai mult si mai sanatos. O intelegere mai profunda a mecanismelor bolilor, la nivel molecular si a profilului genetic al oamenilor, ne permit sa dezvoltam produse mai specifice, mai tintite.

Prin terapiile noastre diferentiate clinic dorim sa oferim pacientilor si medicilor beneficii medicale semnificative in termeni de eficacitate, calitate si siguranta si sa punem la dispozitia laboratoarelor echipamente menite sa creasca eficienta. Ne straduim, de asemenea, sa asiguram intr-o masura cat mai mare accesul pacientilor la aceste tratamente.

Descopera mai mult

please be aware that you are leaving this website.