Cancerul de ficat

La Roche, oamenii noştri de știință lucrează neobosit pentru a găsi soluții inovatoare care să îmbunătăţească viaţa şi să reducă răspândirea bolii.

Ficatul se poate regenera, dar anumiți factori de risc – cauzați de genetica sau stilul nostru de viață – fac din cancerul de ficat o formă de cancer predominantă și din ce în ce mai comună, într-un moment în care cazurile de majoritatea celorlalte tipuri de cancer sunt în scădere.

Au fost făcute modificări pentru a aborda această problemă, dar lipsa opțiunilor de tratament disponibile pentru cancerul hepatic și în special carcinomul hepatocelular (HCC) - cea mai comună formă de cancer hepatic - reprezintă o mare provocare. Multe cazuri de boală sunt diagnosticate într-un stadiu avansat, unde șansele de supraviețuire sunt reduse semnificativ.

Din fericire, tehnologia și instrumentele avansate de diagnosticare au transformat modul în care este diagnosticat cancerul hepatic. Cele mai recente evoluții în metodele de screening, cum ar fi investigaţiile de imagistică cu ultrasunete în combinație cu măsurarea nivelului de AFP de două ori pe an, în populația cu risc crescut de HCC, au devenit mai eficiente, în special pentru purtătorii de hepatită B și C sau pacienții care au ciroză hepatică.

Ambiția noastră este să facem în continuare progrese în domeniul cancerului hepatic, astfel încât să putem îmbunătăți viața celor afectați de acesta. Credem că oamenii cu HCC merită mai multe opțiuni, iar speranța noastră pentru viitor este să fim o mână de ajutor pentru cei care au nevoie de ea.

În pofida progreselor mari în screening, vaccinări și dezvoltarea de tratamente, sunt necesare cercetări și înțelegeri suplimentare pentru a reduce răspândirea cancerului de ficat. Într-adevăr, spre deosebire de alte tipuri de cancer, care pot fi cauzate de un număr mic de mutații genetice clar definite, cancerul hepatic are mecanisme complexe care variază adesea de la pacient la pacient și depind de diferitele stadii ale bolii. De exemplu, terapia țintită și imunoterapia pot funcționa pentru unii pacienți, dar nu pentru alții.

Accentul nostru este să înțelegem de ce, astfel încât să putem dezvolta soluții de tratament adaptate tumorilor individuale ale pacienților.

Mai multe informații utile

Despre cancerul de ficat (CHC)

Mai multe tipuri de cancer

ContactWorldwidelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeDespre RocheSoluţii farmaceuticeCariereMediaNoutăţiPolitica de confidentialitateDeclaratie privind aspectele juridicePolitică de utillizare cookie-uriTermeni şi condiţii pentru achiziţii