Noi credem ca investitia in sanatate este o investitie in viitorul societatii romanesti. Prin urmare, contributia noastra la sectorul medical din Romania inseamna mai mult decat produsele pe care le comercializam si solutiile de diagnostic care ofera sprijin profesionistilor din sanatate sa ia cele mai bune decizii de tratament. Cu ajutorul expertizei de peste 120 de ani a Grupului Roche, am desfasurat campanii de educatie in sanatate, am facilitat accesul sistemului medical romanesc la cele mai noi inovatii in medicina si diagnostic si am ajutat oameni din toata tara sa aiba mai multa grija de sanatatea lor. Ne face placere sa va punem la dispozitie primul raport consolidat, al implicarii sociale a tuturor diviziilor Roche prezente in Romania.

Am continuat sa ajutam si in 2017, iar poate cea mai buna dovada in acest sens sunt cele peste 21.000 de teste de diagnostic gratuite oferite pacientilor anul trecut, si zecile de mii de romani care au beneficiat de campaniile de preventie si educatie pentru sanatate pe care le-am sustinut.

Cu toate acestea, suntem constienti de provocarile deosebite cu care ne confruntam zi de zi in sanatate. Aspecte precum finantarea sistemului de sanatate si accesul pacientilor la medicamente si solutii de diagnostic sunt probleme pe care cu totii le cunoastem. Ce conteaza cu adevarat este ca, in parteneriat cu toti cei implicati, sa gasim solutii pentru aceste dificultati si sa contribuim cu totii la sanatatea romanilor.

Nu trebuie sa uitam ca fiecare dintre noi poate fi pacient, la un moment dat. De aceea, parteneriatele cu asociatiile de pacienti, cu organizatiile neguvernamentale, cu furnizorii de servicii clinice si de laborator si cu societatile profesionale au un rol deosebit in a identifica nevoile reale de sanatate ale romanilor. De asemenea, consideram ca este parte din responsabilitatea noastra ca profesionistii din sanatate romani sa fie la curent cu cele mai noi abordari din medicina moderna.

Cu totii, avem acelasi obiectiv: o societate mai sanatoasa. Pentru a atinge acest tel, toate partile implicate trebuie sa colaboreze, companii, autoritati, medici si pacienti, clinici si laboratoare. Ne bucuram ca in ultimii ani am devenit un partener de incredere, pentru sanatatea romanilor.

Drumul este lung si abia am inceput. Cand ne confruntam cu obstacole, cel mai important este sa ne amintim ce ne motiveaza sa continuam. Pentru noi, dorinta de a face o diferenta in bine, de a imbunatati viata oamenilor este cea mai importanta motivatie pe care o putem avea.