Remisiunea bolii

Nu se cunoaste exact ce anume declanseaza poliartrita reumatoida, boala ce ramane in continuare incurabila, in ciuda progreselor terapeutice. Totusi, se stie ca deformarea articulatiilor la pacientii cu poliartrita reumatoida incepe in stadiile incipiente ale bolii, deseori imediat dupa instalarea primelor simptome.

In primii doi ani de la diagnostic, la aproape 70% dintre persoanele cu poliartrita reumatoida se observa si deteriorare osoasa vizibila radiografic, de aceea un obiectiv important in managementul bolii este inceperea tratamentului cat mai repede posibil, cu medicamente eficiente, care sa incetineasca progresia bolii si sa limiteze afectarea articulara.

Scopul final al tratamentului este obtinerea remisiunii bolii si pentru a putea evalua acest obiectiv majoritatea medicilor folosesc sistemul de scor DAS28, care analizeaza mai multi parametri - sensibilitatea si gradul de inflamare al articulatiilor, viteza de sedimentare a eritrocitelor si evaluarea starii generale de sanatate a pacientilor. Remisiunea bolii este definita de obtinerea unui scor DAS28 ≤ 2.6. 11

Pentru detalii suplimentare legate de aceasta boala, va rugam sa contactati medicul specialist.