Domenii de expertiza

Diagnostic Clinic - Roche Professional Diagnostics

Produsele Roche Professional Diagnostics sprijina luarea deciziilor clinice intr-o larga varietate de  domenii clinice, inclusiv oncologie, virusologie, boli cardiovasculare, inflamatorii si infectioase. Roche Professional Diagnostics ofera solutii integrate cobas® pentru analiza probelor biologice in laboratoare comerciale si de spital, centre medicale si retele de laboratoare. In plus, produsele cobas®, CoaguChek® si Accu-Chek® sunt create pentru piata POC (punct de ingrijire) si utilizeaza parametri ca, de exemplu, markeri cardiaci, glicemia si gazele din sange in serviciul de urgenta sau in salonul de terapie intensiva. Produsele CoaguChek® permit pacientilor, de asemenea, sa isi testeze singuri  parametrii de coagulare la domiciliu. Roche Professional Diagnostics  include si alte discipline de diagnostic ca, de exemplu, coagularea sangelui si analiza urinei,  precum si o intreaga serie de dispozitive de diagnostic in vitro, oferind specialistilor din domeniul medical informatii utile, la momentul potrivit.

Diagnostic Molecular- Roche Molecular Diagnostics

Avand cartierul general in Pleasanton, California, Roche Molecular Diagnostics (RMD) este un domeniu de afaceri Roche ce se ocupa cu dezvoltarea si productia de teste inovatoare bazate pe tehnologia PCR (polymerase chain reaction) pentru crearea careia s-a castigat premiul Nobel. PCR este in fapt conceptul tehnologic ce sustine o noua generatie de teste de diagnostic medical, destinate specialistilor din domeniu solicitati sa asigure informatiile necesare selectiei si monitorizarii raspunsului pacientilor la terapie, sau identificarii caracteristicilor moleculare ale unor maladii. Deoarece aceste produse sunt capabile sa detecteze in mod direct materialul genetic (ADN sau ARN) al agentilor patogeni ca, de exemplu, HIV sau virusurile hepatitice, infectiile pot fi identificate si masurate mai devreme si mai exact, fata de analizele bazate pe raspunsul imun la infectie al organismului. Drept rezultat, pacientii pot fi evaluati, tratati si monitorizati cu o mai mare eficienta. Acest sector de activitate lucreaza, de asemenea, la noi analize genetice pentru a imbunatati diagnosticarea si tratamentul bolilor neinfectioase, cu accent pe cancer si boala inflamatorie. Produsele RMD, prin sistemele aprobate pentru screeningul donatorilor, sunt utilizate la controlul calificat al sangelui si al derivatelor de sange, pentru siguranta transfuzionala, inaintea utilizarii acestora in clinica. Bazat pe un portofoliu foarte larg, RMD furnizeaza o colectie bogata de produse inovatoare de diagnostic medical, servicii si tehnologii pentru cercetatori, medici, pacienti, spitale si laboratoare din intreaga lume.

Roche Life Science

Roche Life Science este unul din liderii mondiali pe piata de reactivi si sisteme de cercetare biomedicala si biotehnologica, precum si reactivi destinati industriilor farmaceutice si de diagnostic. Roche Life Science furnizeaza o gama larga si in expansiune de instrumente, truse de testare si reactivi de calitate incontestabila destinati cercetarii genomice si proteomice fundamentale si aplicative. Roche Life Science cuprinde si ofera si produse Roche NimbleGen, ce cuprind instrumente de lucru specializate ("High Definition Genomics") destinate descifrarii genomicii si a biologiei sistemelor prin obtinerea si integrarea datelor genetice complexe, inaccesibile prin metode obisnuite. Roche NimbleGen este lider de piata pentru microarrays de mare densitate si servicii adaptate fiecarui client, oferind o flexibilitate neegalata in cercetarea genomica. Tehnologia unica MAS (Maskless Array Synthesis) asigura capacitatea unica de a crea arrays cu sonde izotermice lungi, pentru rezultate superioare ale metodelor de analiza genomica avansate cum sunt hibridizarea comparativa a genoamelor, imuno-precipitarea cromatinei, resecventarea genoamelor integrale, sau analiza detaliata a expresiei genice. Un alt centru de excelenta al Roche Life Science, 454 Life Sciences, dezvolta si comercializeaza sistemul inovator Genome Sequencer™ destinat secventarii ADN pe baza tehnologiei next-generation de mare capacitate. Aplicatiile sale specifice sunt secventarea de novo si resecventarea genoameloor, metagenomica, analiza ARN si secventarea directionata a regiunilor ADN de interes. Caracteristicile de marca ale 454 Sequencing™ sunt pregatirea simpla si neutra a probelor si citirile lungi de mare precizie, inclusiv citirile armonizate opuse. Sistemele curente Genome Sequencer FLX si GS Junior, cu seria de reactivi GS FLX Titanium genereaza 400 de milioane de baze de mare calitate in 10 ore de functionare, pe baza carora s-au obtinut progrese notabile in arii de cercetare diverse cum sunt cancerul si bolile infectioase, descoperirea de noi medicamente, biologia marina, antropologie, paleontologie si multe alte domenii.

Histopatologie - Roche Tissue Diagnostics

“Ventana” inseamna “fereastra” in spaniola. Ventana Medical Systems, membru al grupului Roche, va pune la dispozitie o tehnologie de varf pentru a putea deschide fereastra catre unitatea de baza a viului – celula – si astfel asigurand o mai buna intelegere a bolilor si a tratamentelor dedicate. In prezent, Roche Ventana este principalul furnizor de sisteme integrate de diagnosticare automata in domeniul histopatologiei, liderul mondial al solutiilor originale standardizate de diagnostic histologic destinate cu precadere bolnavilor de cancer din intreaga lume. Sistemele de instrumente si reactivi sunt utilizate la executia complet automata a tehnicilor histologice, imunohistochimice si de hibridizare in situ, atat in laboratoare clinice, centrele independente de referinta, laboratoarele farmaceutice din intreaga lume, dar si in cele de cercetare academica si medicala. Prin procesul de automatizare si integrarea sistemelor, coroborate cu gama completa de reactivi necesari, Roche Ventana standardizeaza si optimizeaza procesul de prelucrare a lamelor, de la deparafinare si pana la rezultatul final, ajutand astfel patologii sa recomande terapii bine documentate si un nivel superior de ingrijire a pacientilor. Divizia Roche Tissue Diagnostic a achizitionat recent compania americana BioImagene in vederea completarii si consolidarii ofertei actuale de analiza de imagine si informatica. BioImagene aduce expertiza suplimentara in crearea de imagini digitale complete, de mare rezolutie, avand la baza lamele clasice de histologie, insotita de programul de vizualizare, analiza si gestionare computerizata a bazelor de date.

Diabet - Roche Diabetes Care

Roche Diabetes Care este angajat in furnizarea unor solutii integrate si cuprinzatoare in managementul diabetului pentru a imbunatati rezultatele medicale si calitate vietii persoanelor cu diabet. Diabetes Care nu numai ca a introdus inovatii tehnice pe piata, dar a si contribuit semnificativ la crearea unei baze structurate de ingrijire, pentru a ajuta pacientii sa-si gestioneze  independent si responsabil tratamentul. Accu-Chek® este brand-ul numarul 1 in lume in domeniul sistemelor de monitorizare ale glicemiei.