2007 - astazi : Medicina personalizata

Orientarea spre medicina personalizata

Accentul pus pe inovatie si biotehnologie a dus la progrese importante in ceea ce priveste tehnicile de diagnosticare si medicamentele ce se adreseaza unor tinte la nivel molecular. Ca urmare, multe afectiuni pot fi diagnosticate mai devreme si tratate mai exact decat oricand inainte.

Bazandu-se pe o bogata expertiza atat in domeniul farmaceutic, cat si in cel al diagnosticelor si pe o intelegere profunda a biologiei moleculare, Roche a plasat medicina personalizata in centrul strategiei sale de viitor.

Medicina personalizata este vazuta ca un factor cheie in descoperirea de medicamente diferentiate clinic. Diviziile de farmaceutice si diagnostice ale Grupului Roche colaboreaza constant in scopul de a identifica tinte terapeutice noi dar si grupurile de pacienti care vor beneficia cel mai mult in urma acestor tratamente.

2007: Achizitia BioVeris (SUA) 
Achizitia acestei companii permite Roche Diagnostics sa-si extinda expertiza in imunohistochimie dar si in domenii noi ce tin de stiinte aplicate, descoperirea de noi molecule si studii clinice.

2007: Preluarea NimbleGen (SUA) 

Preluarea NimbleGen ofera Roche acces la micro-matricile ADN, utilizate pe scara larga ca instrumente de cercetare si dezvoltare in domeniul farmaceutic. Acestea ii ajuta pe cercetatori sa inteleaga cauzele genetice ale bolilor, factorilor de predispozitie genetica, analizelor genomice comparative si identificarea unor tinte terapeutice potentiale.

2007: Integrarea 454 Life Science 

Integrarea acestei companii ofera Roche acces la cele mai noi generatii de produse de secventiere genetica si consolideaza expertiza companiei in diagnosticarea in-vitro.

2007: Financial Times/ Citi Private Bank Environmental Award

Roche primeste primul premiu Financial Times/ Citi Private Bank Environmental Award pentru cea mai mare reducere a emisiilor de carbon realizata de o companie, atat la nivel european, cat si la nivel global. Acest premiu a subliniat preocuparea companiei pentru protectia mediului.

2008: Achizitia Ventana

Achizitia Ventana Medical Systems permite Roche sa-si extinda expertiza in domeniul histopatologiei si sa-si mentina pozitia de lider mondial in oncologie si diagnosticare in-vitro.

2008: Severin Schwan este desemnat CEO al Grupul Roche.

2009: Genentech

Integrarea completa in cadrul Grupului Roche a companiei americane Genentech, unul dintre pionierii in biotehnologie, a urmat achizitiei unor alti actori-cheie din domenii precum stiintele aplicate, secventiere genetica si histopatologia. Prin alaturarea portofoliilor lor, Roche si Genetech formeaza in prezent cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial.

2009: Gripa noua

In urma aparitiei unor focare de infectie cu noul virus gripal in America de Nord, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemia de gripa in iunie 2009, data la care un total de 74 de tari si teritorii confirmasera infectii cu noul virus. Conform acordurilor anterioare Roche a realimentat stocurile regionale de pandemie cu 2 milioane de cutii de Tamiflu si a alocat alte 3 milioane de cutii pentru stocul de reactie rapida.

2009: Test pentru detectarea virusului gripei noi

La doar 4 saptamani dupa declararea pandemiei de gripa noua, Roche Applied Science a anuntat disponibilitatea unui nou kit de detectare a virusului A/H1N1, caruia FDA i-a acordat in noiembrie 2009 autorizarea de utilizare de urgenta.

2009 – 2010: Nou medicament pentru poliartrita reumatoida

Actemra este inregistrata in in Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii si alte cateva tari in 2009 si 2010, pentru tratamentul poliartritei reumatoide.

2010: Dow Jones Sustainebility Index

Compania Roche este recunoscuta ca fiind noul lider in domeniul farmaceutic, luand in conmsiderare prezenta sa in Dow Jones Sustainebility Index. Aceasta recunoastere se alatura altor numeroase titluri de „Cel mai bun angajator” primite de Roche in mai multe tari, precum si altor distinctii pentru realizari deosebite in parteneriate de afaceri si inginerie.

2010: Noua structura a Corporate Executive Commitee

Grupul Roche anunta noua structura a Corporate Executive Commitee. Pascal Soriot este numit Chief Operating Oficer al Diviziei de Farmaceutice, iar Daniel O’Day este numit Chief Operating Officer al Diviziei de Diagnostice.

2011: Roche achizitioneaza PVT in scopul de a-si consolida solutiile automatizate de laborator, pentru diagnosticarea clinica

Prin aceasta achizitie, Roche va avea acces la portofoliul de produse al PVT destinate automatizarii sarcinilor pre- si post-analitice, cum sunt centrifugarea, pipetarea, sortarea si arhivarea unei varietati largi de tipuri de probe.

2011: Roche a primit opinie pozitiva din partea autoritatilor europene pentru extinderea indicatiilor unuia dintre cele mai importante produse oncologice ale sale si ca tratament pentru pacientele cu cancer ovarian in stadiu avansat recent diagnosticate.

2011: Acord definitiv pentru achitionarea Anadys Pharmaceuticals

Achizitia are ca scop extinderea expertizei companiei in tratarea hepatitei virale C si oferirea de noi optiuni de tratament pentru pacientii cu aceasta boala.

2012: Noi medicamente inregistrate in Europa si Statele Unite

Zelboraf a primit aprobarea in Uniunea Europeana pentru tratamentul persoanelor cu melanom metastatic, iar FDA a aprobat Perjeta pentru pacientele cu cancer de san metastatic HER2-pozitiv.

2012: Parteneriat Roche si Panasonic Healthcare

Roche si Panasonic Healthcare au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unui nou instrument Point of Care care combina diagnosticul precoce al sindromului metabolic, prin testarea panelului lipidic din sânge cu monitorizarea diabetului, prin testarea hemoglobinei glicate (HbA1c) si determinarea valorilor medii ale glicemiei in ultimele 3-4 luni.

2012: Roche desemnata, pentru al patrulea an consecutiv, liderul sectorului farmaceutic, in Dow Jones Sustainability Index

Pozitionarea in Dow Jones Sustainability Index (DJSI) reprezinta o confirmare a strategiei Roche a comportamentului responsabil in afaceri și crearea de valoare pe termen lung

2012: Extinderea indicatiei europene a testului cobas® 4800 HPV pentru screening-ul primar de cancer de col uterin.

Testarea ADN pentru virusul HPV descopera leziuni omise de citologia Pap.

2013: Daniel O"Day este numit Chief Operating Officer al Diviziei de Farmaceutice, iar Roland Diggelmann devine Chief Operating Officer al Diviziei de Diagnostic

2013: Noi aprobari de produse
Roche primeste aprobarea Comisiei Europene pentru primul anticorp monoclonal conjugat, destinat tratamentului pacientelor cu cancer mamar avansat HER2-pozitiv si aprobarea FDA pentru un nou medicament destinat tratamentului pacientilor cu leucemie limfocitara cronica, netratati anterior. De asemenea, Comisia Europeana aproba un alt medicament produs de Roche pentru tratamentul pacienților adulți cu carcinom bazocelular metastatic sau local avansat, când intervenția chirurgicală sau radioterapia nu mai reprezintă opțiuni terapeutice. Alaturi de toate acestea, medicamentul Roche destinat tratamentului hepatitei virale C este acum aprobat in Uniunea Europeana si pentru tratamentul hepatitei cronice C la copiii cu varsta de 5 ani si mai mari

2014: CHMP recomanda aprobarea europeana a unei noi formulari a medicamentului Roche destinat tratamentului pacientilor cu limfom Non-Hodgkin.

2014: Schimbare la conducerea companiei - Cristoph Franz, noul presedinte al Consiliului Director
In cadrul Întâlnirii Generale Anuale a Grupului Roche, care a avut loc pe 4 martie la Basel, Elveţia, Cristoph Franz a fost numit la conducerea Consiliului Director al companiei. Cristoph Franz – fost CEO al Lufthansa - a fost ales preşedinte al Consiliului Director al Roche cu 99.8% voturi « pentru ». Franz este membru al Consiliului Director din 2011, iar contractul lui cu grupul Lufthansa urmează să expire la data de 31 mai, fără posibilitatea reactualizării.