2001 - 2007 : Un nou mileniu

Era Franz B. Humer 

2001 - BZ Group vinde actiunile pe care le detinea la Roche catre Novartis 

20% dintre actiunile la purtator ale Roche, reprezentand circa 3,7% din toate actiunile Roche emise (la purtator si cele fara drept de vot) sunt vandute catre Novartis. Structura actionariatului majoritar al Roche ramane insa neschimbata.

2001 - Lansarea Pegasys, pentru tratamentul hepatitei virale C 

Pegasys, un interferon pegilat, este introdus in tratamentul hepatitei cronice virale C.

2001 - Roche achizitioneaza Amira Medical, SUA 

Amira Medical, o companie cu capital privat activa in domeniul monitorizarii diabetului, este preluata pentru a completa expertiza Roche Diagnostics in domeniul monitorizarii glicemiei.

2001 - Roche si Chugai creeaza o noua companie farmaceutica japoneza 

Roche si Chugai creeaza astfel o noua companie farmaceutica, implicata in cercetare si lider de piata in Japonia. Noua companie - formata prin unirea Nippon Roche si Chugai, numita de acum inainte Chugai Pharmaceutical Co. Ltd. - va fi a cincea mare companie farmaceutica de pe piata japoneza, care este a doua piata ca marime la nivel mondial. Alianta dintre cele doua companii este confirmata la Adunare generala a Chugai din 27 iunie 2002 si lansata cu succes la 1 octombrie 2002.

2002 - Roche participa la Expozitia Nationala a Elvetiei Expo.02 

Pavilionul Roche permite vizitatorilor sa afle date despre noutatile stiintifice din domeniul sanatatii si despre factorii ce influenteaza cercetarea medicala. In timpul celor opt luni ale expozitiei, aproape 1 milion de vizitatori au venit sa urmareasca prezentarea Roche din Yverdon-les-Bains, din vestul Elvetiei.

2002 - Se infiinteaza BioXell - o noua companie de biotehnologie, in Italia 

Formata prin separarea organizatiei R&D a Roche - Roche Milano Ricerche - BioXell combina expertiza farmaceutica aprofundata cu ultimele descoperiri in imunologie, propunandu-si sa devina lider in cercetarea biofarmaceutica.

2002 - Acord de colaborare cu Isotechnika, Canada

Acordul isi propune dezvoltarea in colaborare a unui nou medicament inovator pentu transplant ISATX247. ISATX247, un inhibitor nou al calcineurinei, este o terapie imunosupresoare pentru transplantul de organe si tratamentul bolilor autoimune.

2002 - Lansarea Cobas TaqMan, sistem PCR automat 

Aprobat de FDA, instrumentul este conceput pentru a automatiza testele diagnostice in vitro care utilizeaza tehnologia PCR in timp real pentru depistarea si cuantificarea agentilor infectiosi care cauzeaza diferite boli.

2002 - Premiu pentru sponsorizarea proiectului de asistenta medicala in Africa de Sud 

Pornind de la doar trei vagoane in 1993 si ajungand la 16 vagoane totalizand 600 de tone astazi, Phelophepa Health Care Train of South Africa este dotat cu clinici medicale, dentare si psihiatrice, care asigura asistenta medicala de baza si educatie sanitara comunitatilor sarace din cele mai indepartate zone ale Africii de Sud.

2002 - Vanzarea Diviziei de Vitamine & Chimicale Fine catre DSM, incheiata in 2003 

Lider mondial in domeniul vitaminelor si carotenoizilor, divizia este vanduta companiei DSM (Dutch Life Science and Performance Materials). Divizia, care va deveni o unitate a DSM, isi pastreaza sediul in Kaiseraugst (Elvetia).

2002 - Achizitia portofoliului de produse antineoplazice al Antisoma, Marea Britanie 

Este incheiata o alianta strategica vasta care garanteaza Roche drepturile globale exclusive asupra liniei de produse oncologice Antisoma. Produsele includ Pemtumomab, un produs pentru cancerul ovarian si trei alti compusi oncologici, Therex, TheraFab si DMXAA.

2003 - Acord de colaborare cu Affymetrix, SUA 

Acordul garanteaza drepturile si accesul la tehnologiile patentate GeneChip ale Affymetrix pentru dezvoltarea si comercializarea produselor diagnostice intr-o gama larga de afectiuni la om, cum ar fi cancerul, osteoporoza, bolile cardiovasculare, metabolice, infectioase si inflamatorii.

2003 - Lansarea Fuzeon, tratament HIV 

Fuzeon, un nou tratament pentru HIV-1, este aprobat de FDA (in luna martie) si EMEA (in luna mai). Reprezentand primul medicament dintr-o noua clasa terapeutica - inhibitorii de fuziune - este singura descoperire majora in tratamentul HIV din ultimii sapte ani. Fuzeon blocheaza intrarea virusului in celulele imune umane, prevenind multiplicarea acestuia.

2003 - Acord de colaborare cu Epigenomics, Germania 

Acordul de colaborare isi propune dezvoltarea produselor diagnostice pentru depistarea precoce a cancerului si a raspunsului la tratament, construind o gama de produse bazate pe diagnosticul molecular si farmacogenomic in cancer pe baza tehnologiilor de metilare a ADN.

2003 - Achizitia companiei Disetronic, Elvetia 

Este preluata compania Disetronic, lider mondial in cercetarea si dezvoltarea pompelor de insulina si injectomatelor pentru tratamentul diabetului. Situata in Burgdorf, Elvetia, divizia de sisteme de perfuzare va deveni un centru important in reteaua Roche de Asistenta in Diabet; a doua divizie a Disetronic - cea de injectomate - este vanduta fondatorului Disetronic, concomitent cu achizitia.

2003 - Lansarea produsului: AmpliChip CYP450 

Primul test molecular cu aplicatii clinice -AmpliChip CYP450 - este lansat in SUA (2003) si Europa (2004). Produsul permite laboratoarelor de diagnostic sa identifice anumite variatii care apar natural (denumite pleomorfisme) a doua gene, CYP2D6 si CYP2C19, care joaca un rol major in metabolizarea medicamentelor, permitand individualizarea tratamentului.

2003 - Achizitia companiei Igen, SUA, incheiata in 2004 

Achizitia asigura Roche drepturile asupra tehnologiei ECL (electrochimiluminiscenta) utilizate in linia de produse diagnostice Elecsys.

2003 - Lansarea primului proiect al Comisiilor Roche 

Este lansat un nou proiect cultural cunoscut sub numele de Roche Comissions, compozitori de renume mondial si institutii culturale de marca colaborand intr-un proiect comun.

2003 - Lansarea Bondronat, tratament pentru metastaze osoase 

Bondronat (acid ibandronic, bisfosfonat) primeste aprobarea europeana pentru preventia evenimentelor scheletale (fracturi, complicatii osoase) la pacientele cu cancer de san si metastaze osoase.

2004 - Nou centru de cercetare - dezvoltare in Shanghai 

Roche inaugureaza noul centru de cercetare al Diviziei Farmaceutice in Shanghai, primul centru de cercetare - dezvoltare al unei companii farmacutice occidentale infiintat in China.

2004 - Noi centre de productie vor fi construite in Basel si Penzberg 

Incepe constructia la doua noi spatii de productie in domeniul biotehnologiei, in Basel si Penzberg. Initial fabricile vor fi utilizate pentru productia substantelor active ale medicamentelor oncologice Avastin si Herceptin.

2004 - Vanzarea catre Bayer a Diviziei Roche Consumer Health 

Roche vinde divizia sa de produse eliberate fara prescriptie medicala (OTC) catre Bayer Consumer Care. Tranzactia include toate proprietatile Roche Consumer Health si cele 5 unitati de productie farmaceutica din Grenzach (Germania), Gaillard (Franta), Pilar (Argentina), Casablanca (Maroc) si Jakarta (Indonezia).

2004 - Premiul international Galien pentru Fuzeon 

Fuzeon, tratament marcant inovator pentru HIV-1, primeste Premiul international Galien.

2004 - Lansarea Tarceva, pentru cancerul pulmonar 

Tarceva (erlotinib) este aprobat de FDA pentru tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar fara celule mici, avansat, local sau metastatic dupa esecul cel putin al unui regim chimioterapic anterior.

2004 - Lansarea Avastin, pentru cancerul de colon 

Avastin (bevacizumab, rhuMAb-VEGF) este aprobat de autoritatea medicala elvetiana Swissmedic pentru tratamentul pacientilor cu cancer metastatic de colon sau rect netratat anterior.

2004 - Publicarea primului Annual Sustainability Report, separat fata de raportul anual si lansarea website-ului aferent 

Bazat pe coroborarea dintre responsabilitatea sociala, protectia mediului si viabilitatea economica, raportul, ca si sectiunea de pe Internet, sunt concepute pentru a furniza o imagine detaliata a realizarilor si initiativelor lansate cu scopul de a sustine o dezvoltare continua a companiei.

2004 - Roche este selectata pentru includerea in Dow Jones Sustainability Index 

Roche a fost selectata drept component al indicelui mondial Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) si Dow Jones STOXX Sustainability Index (DJSI STOXX).

2004 - Lansarea Testul AmpliChip CYP450 in UE 

Primul test molecular cu aplicatii clinice - AmpliChip CYP450 - este lansat in Uniunea Europeana. Acest test identifica genotipurile citocromilor P450 2D6 si 2C19 pe o mostra de ADN extrasa dintr-o proba de sange. Rezultatele testului permit medicilor sa ia in considerare informatia genetica unica a fiecarui pacient atunci cand selecteaza medicatia si dozele medicamentelor pentru o larga varietate de afectiuni frecvente, cum ar fi bolile cardiace si cancerul. Aprobarea din partea FDA va veni in ianuarie 2005.

2005 - Lansarea bazei de date privind studiile clinice si rezultatele acestora http://www.roche-trials.com/ 

Este lansata o baza de date ce cuprinde protocoalele studiilor clinice si rezultatele acestora, disponibila publicului larg, pentru a spori transparenta in studiile clinice de Faza II-IV conduse de Roche. Baza de date este gestionata de o institutie independenta, CenterWatch.

2005 - Lansarea Bonviva, tratament pentru ostoporoza 

Bonviva (acid ibandronic) este aprobat de FDA (in luna martie) si de EMEA (in luna iunie) pentru tratamentul osteoporozei postmenopauza.

2005 - Acord de colaborare cu 454 Life Sciences, SUA 

Acordul se axeaza pe dezvoltarea, promovarea, vanzarea si distributia sistemelor de secventializare a genomului prin nanotehnologie, produse de 454 Life Sciences, inclusiv kit-urile aflate in proprietatea lor. Tehnologia permite cercetatorilor sa secventializeze genomul si secvente de ADN de circa 100 de ori mai rapid decat platformele disponibile comercial in prezent.

2005 - Achizitia GlycArt Biotechnology, Elvetia 

Tehnologia unica a GlycArt de amplificare a eficacitatii anticorpilor va consolida expertiza Roche in cercetarea si dezvoltarea terapeutica a anticorpilor.

2005 - Donarea de Tamiflu catre OMS 

3 milioane de tratamente sau 30 de milioane de doze din medicamentul antiviral Tamiflu (oseltamivir) sunt donate Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Acest „Stoc pentru Raspuns Rapid" poate fi utilizat de OMS in cazul unei epidemii de gripa umana cu potential pandemic, pentru a reduce mortalitatea si morbiditatea si pentru a combate sau amana raspandirea epidemiei.

2005 - Roche devine membru fondator al ICRC Corporate Support Group 

Roche, impreuna cu alte companii, au constituit un parteneriat strategic pe termen lung cu Comitetul International al Crucii Rosii (ICRC). Acest parteneriat are ca scop sprijinirea misiunilor umanitare ale ICRC.

2005 - Incheierea unui acord de colaborare cu BioCryst, USA 

Acordul se bazeaza pe dezvoltarea si comercializarea compusului BCX-4208, destinat prevenirii respingerii acute de organ si tratamentului bolilor autoimune.

2005 - Introducerea produsului Accu-Chek, de noua generatie 

Noua generatie de produse Accu-Chek de management al diabetului - Accu-Chek Aviva, Accu-Check Compact Plus - este lansata in intreaga lume.

2006 - Lansarea MabThera pentru poliartrita reumatoida 

Noul produs ofera o abordare terapeutica total diferita, prin actiune selectiva, tintita, asupra limfocitelor B.

2006 - Franz Humer - Omul Anului 

Prestigioasa revista Bilantz il desemneaza „Omul Anului" pe Franz Humer, CEO al Roche Group

2006 - Roche incheie un parteneriat cu UNICEF 

Roche ofera finantare UNICEF Elvetia pentru procurarea de birouri, uniforme scolare, carti si alte materiale scolare, ce vor fi oferite copiilor ramasi orfani din cauza SIDA.

2007 - Tarceva - aprobata pentru cancerul de pancreas 

Tarceva a fost aprobata in Europa pentru tratamentul bolnavilor cu cancer de pancreas metastatic.

2007 - Severin Schwan - viitor CEO al Roche 

Severin Schwan va deveni noul CEO al Roche Group, inlocuindu-l pe Franz Humer incepand cu luna martie 2008.

2007 - Lansarea Mircera 

Mircera este lansata pentru tratarea anemiei din boala renala cronica.

2007 - Avastin aprobat pentru cancerul pulmonar avansat 

Avastin este aprobat in Europa pentru pacientii cu cancer pulmonar avansat.