1965 - 1978

n/a

Era lui Adolf W. Jann

1965 - Lansarea Mogadon, impotriva insomniei 

Se lanseaza Mogadon, o benzodiazepina pentru tratamentul insomniei la pacientii cu dificultati la adormire sau care se trezesc des in timpul noptii.

1966 - Este fondat Roche Sisseln 

Roche Sisseln este construit intr-un mic orasel din Elvetia, pe o portiune care acopera 91 de hectare. In decursul anilor, Roche Sisseln va deveni unul dintre cele mai importante sedii de productie ale Grupului Roche. Aici vor fi produse vitaminele A si E, acid folic, pudra de vitamine si carotenoizi pentru alimente si hrana animalelor, precum si ingrediente farmaceutice active.

1968 - Crearea diviziei Roche Diagnostics 

Crearea unui departament de teste de diagnostic marcheaza intrarea Roche intr-un nou sector. Pe langa dezvoltarea unor noi teste diagnostice si a analizoarelor automate, obiectivele noului departament includ constructia de laboratoare in care se realizeaza analize clinice pentru spitale si cabinetele medicale individuale.

1968 - Este fondat Institutul Roche de Biologie Moleculara, Nutley 

Roche Nutley inaugureaza Institutul Roche de Biologie Moleculara, unul dintre primele centre mondiale de cercetare si dezvoltare.

1968 - Studiile asupra retinoizilor au dus la dezvoltarea produselor Airol (1973), Tasmaderm (1981), Tigason si Roaccutane (1982), Neotigason (1988).

Este initiat un program de cercetare care sa studieze compusii analogi de vitamina A, cunoscuti sub denumirea de retinoizi. Din cauza efectelor secundare asociate cu dozele mari de vitamina A, cercetarea se axeaza asupra derivatilor cu activitate de vitamina A absenta sau minima. In decursul anilor sunt lansate medicamentele Airol (1973), Tasmaderm (1981), Tigason si Roaccutane (1982; in SUA: Accutane), si Neotigason (1988) ca produsi eficienti pentru afectiunile cutanate usoare si cele severe.

1969 - Lansarea Bactrim, agent antiinfectios si Berocca, complex neuroton de vitamina B / vitamina C

Este lansat Bactrim, un antimicrobian produs in colaborare cu Burroughs Wellcome. Cei doi ingredienti activi, sulfametoxazole (Gantanol) si trimetoprim, care inhiba doua etape succesive ale metabolismului bacterian, produc un efect antibacterian sinergic. Este lansat, de asemenea, complexul Berocca - complex de vitamina B plus vitamina C - cu rol de tonifiant al sistemului nervos central.

1971 - Inaugurarea Institutului Roche de Imunologie din Basel

Este infiintat Institutul de Imunologie din Basel. Primul director este Niels Kaj Jerne, care ulterior va primi Premiul Nobel pentru Medicina.

1971 - Lansarea Fansidar, medicament antimalarie

Este lansat primul medicament impotriva malariei si a parazitilor care o transmit: Fansidar (pirimetamin sulfadoxina).

1973 - Lansarea Madopar, medicament impotriva bolii Parkinson 

Este lansat Madopar, un medicament impotriva bolii Parkinson, care asigura o eficienta sporita si un profil inalt de tolerabilitate comparativ cu orice alt medicament, cu actiune impotriva tremorului, rigiditatii (rigor), lentorii si diminuarii mobilitatii (akinezie) si a altor simptome fizice si mentale.

1973 - Lansarea Abuscreen, metoda diagnostica pentru depistarea abuzului de substante 

Abuscreen, o metoda imunologica pentru depistarea alcaloizilor de opiu, este lansat pe piata. In decursul anilor, aceasta tehnologie, dezvoltata la Institutul Roche de Biologie Moleculara, va fi adaptata pentru alte teste de abuz de substante.

1974 - Premiul Galien pentru Madopar 

Medicamentul antiparkinsonian Madopar castiga Premiul Galien, un premiu creat in 1970 in Franta pentru a rasplati inovatia si valoarea in cercetarea medicala. Acesta este primul dintr-o serie de premii primite de medicamentele Roche, care devin „pietre de temelie" in ariile lor terapeutice.

1975 - Producerea pentru prima oara a anticorpilor monoclonali 

In Cambridge, Georges Köhler si César Milstein produc anticorpi monoclonali fuzionand celulele neoplazice cu limfocitele producatoare de anticorpi. Dupa intoarcerea lui Köhler la Institutul de Imunologie din Basel, in 1976, Roche profita din plin de aceasta noua tehnica. Sunt conceputi anticorpii monoclonali, utilizati in cercetarea diagnostica si in izolarea proteinelor biologice - printre care si interferonul.

1975 - Lansarea Rohypnol, tranchilizant 

Apartinand clasei benzodiazepinelor, Rohypnol este introdus pentru tratamentul insomniei si inductia anesteziei.

1977 - Achizitia Dr. R. Maag AG., companie de agrochimie si agrobiologie

Roche preia compania agrochimica Dr. R. Maag AG din Dielsdorf, Elvetia. Cercetarea in agricultura se face in domeniul insecticidelor, fungicidelor si ierbicidelor.