Noutati

Roche Romania publica pentru al doilea an consecutiv, Raportul de Implicare in Comunitate

 

In premiera, raportul include proiectele sustinute de toate diviziile Grupului Roche prezente in tara noastra.

 

Pentru al doilea an consecutiv, Roche România a publicat raportul de implicare în comunitate al companiei, în cadrul căruia sunt detaliate proiectele de implicare socială desfășurate în anul 2017 de toate diviziile Grupului Roche prezente în România: Divizia de Farmaceutice, cea de Diagnostic și Diabetes Care. 

Proiectele de implicare în comunitate, sprijinite de Roche în România includ:

31 de campanii de prevenție și educație pentru sănătate, desfășurate împreună cu asociații de pacienți și organizații non-guvernamentale

  • Peste 21.500 de teste de diagnostic și investigații medicale, oferite gratuit pacienților, pentru diagnosticarea unor boli cronice grave
  • Educație profesională în domeniul sănătății, prin intermediul a aproximativ 900 de colaborări cu profesioniști din domeniul sănătății, laboratoare, clinici și spitale, atât din mediul public, cât şi privat
  • Proiecte caritabile pentru sprijinirea educației copiilor din zonele defavorizate. 

Sumele totale acordate acestor proiecte de către Roche România în 2017 s-au ridicat la peste 11 milioane lei. Raportul este public și poate fi consultat aici.

Cea mai mare parte a acestor sume, respectiv 62%, a fost dedicată testelor gratuite oferite pacienților pentru diagnosticarea corectă a unor boli cronice precum hepatitele virale, cancerul de sân, cel de col uterin, cancerul pulmonar, limfoamele, TBC și altele. Aceste teste sunt obligatorii, conform ghidurilor de tratament în vigoare, însă o parte  nu sunt compensate, ceea ce îngreunează accesul pacienților la un diagnostic corect și rapid. 

Campaniile de prevenție și educație pentru sănătate au reprezentat 12% valoarea proiectelor de implicare în comunitate și au vizat peste 30 de inițiative menite să crească gradul de conștientizare al importanței prevenției pentru sănătate. Domeniile în care organizațiile neguvernamentale și asociațiile de pacienți au desfășurat campanii susținute de Roche acoperă în principal zona oncologiei dar și alte arii precum boli autoimune, boli infecțioase, boli ale sistemului nervos central sau diabet. 

Angajamentul pentru educația profesională în domeniul sănătății a continuat și în 2017, sub forma facilitării accesului la informaţiile prezentate în cadrul evenimentelor ştiinţifice, publicaţiilor de specialitate sau sub forma granturilor pentru participarea în echipe internaţionale multidisciplinare de cercetare. Mai mult de 700 de specialiști şi peste 200 de laboratoare, clinici, spitale, atât din mediul public, cât şi privat au luat parte la aceste proiecte.

”Ne bucurăm că în ultimii ani am devenit un partener de încredere, pentru sănătatea românilor. Am continuat să ajutăm și în 2017, iar poate cea mai bună dovadă în acest sens sunt cei peste 30.000 de români care au beneficiat direct de proiectele și campaniile de prevenție și educație pentru sănătate pe care le-am susținut”, a declarat Martine Draullette, Director General Roche România.

Contribuția Roche România la sectorul de sănătate în anul 2017 a însemnat însă și parteneriate și colaborări cu 161 de spitale, 67 de clinici, institute și laboratoare de specialitate și 1.065 de farmacii precum și 110 milioane de lei plătiți către sectorul public de sănătate, prin taxa clawback.